Huisgemaakte macaronischotel met idem kruidenmix © |
Recept: Super snelle huisgemaakte macaronischotel met idem kruidenmix
Ingrediënten (voor minimaal 4 -6 personen of 2 x 2 á 3 personen):
4 eetlepels olijfolie of andere plantaardige olie
2 á 3 preien in ringetjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 flinke teen knoflook, fijn gesneden
300 gram ham reepjes of 300 gram rundergehakt of een combinatie van beide, of eventueel gewoon overslaan voor een vegetarische macaroni
250 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden
3 flinke trostomaten, in stukjes gesneden
2 eetlepels (of naar smaak) huisgemaakte macaroni kruiden mix (zie recept hieronder)
2 of 3 eetlepels tomatenketchup (optioneel, zie mijn zelf maak recept in de 'Allergie & Voeding' #3 2015)
1 eetlepel medium sherry
zout naar wens of smaak
de blaadjes van 1 bosje basilicum, in reepjes gesneden
Voor het gratineren:
100 gram geraspte kaas of 100 gram paneermeel, polenta, gebakken uitjes, etc. (zie ook mijn tips voor vrij van veel paneren in 'Sterren van de hemel')
Huisgemaakte macaroni kruiden mix © |
Recept: huisgemaakte macaroni kruiden mix
Ingrediënten (voldoende mix voor minimaal 2 schotels voor 4-6 personen):
1 eetlepel gedroogde uiensnippers
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel gedroogde tijm
2 theelepels kurkuma½ theelepel selderiezout (optioneel)
Meng voor de huisgemaakte macaroni kruiden mix alle ingrediënten in de vijzel (eventueel hakmolen) fijn.
Met een simpele macaroni iets heerlijks maken © |
Bereiding van de macaroni schotel:
Wil je dit gerecht nog even gratineren, verwarm de oven dan bijtijds voor op 200°C.
Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de macaroni af en schep er dan 1 eetlepel olijfolie door.
Verwarm de overige olijfolie in een braadpan. Voeg er vervolgens de prei, ui en knoflook aan toe en bak dit glazig.
Voeg dan het gehakt en/of de ham reepjes toe en bak dit mee tot het gehakt rul is gebakken. Voeg je alleen ham reepjes toe, dan volstaan een paar minuten.
Voeg de champignons en de tomaten toe en bak het geheel enkele minuten door, terwijl je regelmatig even roert.
Voeg dan de gekookte macaroni toe en roer het geheel goed door.
Voeg dan 1 eetlepel van de macaroni kruiden mix toe, naar wens wat tomatenketchup en een eetlepel sherry. Roer het goed door de schotel zodat de kruiden mooi verdeeld zijn.
Voeg tot slot de basilicum reepjes door de schotel of garneer het hier mee.
Serveer direct of garneer naar wens en plaats de schotel nog een kwartiertje in de voorverwarmde oven.
Dit recept kun je uiteraard #vrijvanveel bereiden!
Geniet!
Culinaire groet,
x Larisse
*** Super leuk als je van mijn blogs geniet! Maar vergeet niet: op alle teksten, recepten, culitips en beelden berust auteursrecht (soms ook van anderen) en is merkrechtbescherming Larisse® van toepassing! Wil je naar een recept, tip of beeld verwijzen, vraag het dan even! ***
Geen opmerkingen:
Een reactie posten