Pizza met kleurrijke aardappels © |
Perfect houtvuur voor de pizza © |
Pizza voor Sterren van de hemel - door Ben Deiman © |
Het was die dag overigens heel wat beter weer dan vandaag (op deze augustus dag regent het gewoon dat het giet en is het met 17 graden ronduit fris). Toch heb ik zin in pizza vandaag. Maar gezien de regen - ik ben dan wel fervent buitenkoker, in de regen een vuurtje bouwen, lukt helaas niet zonder afdakje - wordt het een oven pizza. Dat lukt overigens ook prima hoor. De oven gewoon goed heet zetten en de bakplaat (en pizzasteen als je die hebt) lang voor de pizza in de oven leggen, zodat hij al lekker gloeiend heet is.
Rol het deeg voor de bodem zo dun mogelijk, dan krijg je een heerlijke knapperige pizza. Daarbij geldt: hoe dunner de stok waarmee je rolt, hoe dunner het deeg. Heb je wel eens gezien hoe Turkse vrouwen een lahmacun (Turkse pizza) of gözleme (hartig Turks deeggerecht dat veel weg heeft van een dunne pizza maken?
Gözleme © |
Turkse dames bakken gözleme op een bolle bakplaat © |
Calzone door Daan* -© |
Calzone vouwen - beeld uit 'Sterren van de hemel' - door Ben Deiman © |
Recepten voor een ultiem pizzadeeg (ook verrukkelijk glutenvrij deeg!), saus en heerlijke toppings vind je natuurlijk in mijn kookboek 'Sterren van de hemel'. Je vindt het boek in de boekenwinkel of bestelt hem persoonlijk gesigneerd in de webshop!
Buon appetito!
Culinaire groet,
x Larisse
*** Super leuk als je van mijn blogs geniet! Maar vergeet niet: op alle teksten, recepten, culitips en beelden berust auteursrecht (soms ook van anderen) en is merkrechtbescherming Larisse® van toepassing! Wil je naar een recept, tip of beeld verwijzen, vraag het dan even! ***
Geen opmerkingen:
Een reactie posten