vrijdag 17 juli 2015

Zoute knabbeltjes (met restdeeg van de super saucijs)

Wie de ultieme super saucijs heeft gemaakt, hield misschien een rand deeg over. Ook daar heb ik een heerlijk receptje mee. Geen deeg over? Niet getreurd, pak gewoon nieuw bladerdeeg en maak dit recept evengoed. Het is namelijk ver-schrik-ke-lijk lekker en super simpel om te maken! En veeeel beter dan kant en klaar zoutjes uit de super!

Zoute knabbeletjes © Larisse

Recept: zoute knabbeltjes


Ingrediënten:
rest bladerdeeg uit ultieme super saucijs recept of nieuw bladerdeeg
tomatenpuree sausje uit ultieme super saucijs recept
1/2 eetlepel melk of water om te bestrijken
1 theelepel grof zeezout
1 theelepel gedroogde oregano
extra nodig; een prikkertje of tandenstokertje

Verwarm de oven voor op 175° hetelucht of 185° onder/bovenwarmte.
Snijd het deeg in een reep van 4-5 cm breed.
Bestrijk het met het tomatenpuree sausje (laat de randen vrij) en vouw het over de lengte dubbel.

Gebruik je de rest bladerdeeg, dan is deze waarschijnlijk al dubbelgeslagen met saus er tussen.
Snijd het deeg nu in stukjes van ongeveer 1 cm breed.
Pak een stukje deeg voorzichtig op. Leg een prikkertje of tandenstokertje in het midden en vouw met vouw het stukje deeg om het prikkertje dubbel door het met duim en wijsvinger naar elkaar toe te duwen. Trek het prikkertje er nu voorzichtig uit en leg het gevouwen deegstukje nu op een snijvlak (platte kant) op een met bakpapier beklede bakplaat. 
Herhaal dit voor alle stukjes. Leg ze met ruime afstand van elkaar op de bakplaat.
Druk de stukjes met een lepel voorzichtig plat. Dit gaat nog gemakkelijker als je de stukjes bedekt met een stuk vershoudfolie. (Vergeet dit niet te verwijderen.)
Bestrijk de deegstukjes nu met wat melk of water voor een goudbruin bakresultaat.

Meng het zout met de oregano en strooi dit tot slot over de deegstukjes.

Het is een beetje een kliederwerkje, maar met een beetje beleid echt heel gemakkelijk.

Plaats de bakplaat in de oven en bak de zoute knabbeltjes ca. 10-12 minuten of tot ze goudbruin zien.
Serveer bij de borrel (of limonade ;-) ).

Zie voor tips over allergeenvrij bladerdeeg mijn blog over de ultieme super saucijs!
Geniet!

Culinaire groet,
x Larisse

*** Super leuk als je van mijn blogs geniet! Maar vergeet niet: op alle teksten, recepten, culitips en beelden berust auteursrecht en is merkrechtbescherming Larisse® van toepassing! Wil je naar een recept, tip of beeld verwijzen, vraag het dan even! ***

Geen opmerkingen:

Een reactie posten