dinsdag 19 april 2016

Vega goulash

Vegetarische goulash ©

De culiperslunch is een jaarlijks terugkerend event (met verve georganiseerd door Marcus Polman) en misschien wel het leukste culinaire pers uitje van het jaar. Een prachtige plek om vakgenoten en food professionals te ontmoeten, inspiratie op te doen en culinaire noviteiten uit eerste hand te beleven. Met alle ervaring van deze bijzondere middag, inspireren wij (culinair journalisten) jullie (culinair genieters).

Kers op de taart is de fantastische goodiebag die elk jaar mee naar huis mag. Boordevol producten om thuis (of op de redactie) te beleven. De bag is altijd een prachtige bron van culinaire inspiratie en daar mogen jullie van mee genieten. Wie mij of Larisse's Kitchen volgt op Facebook, las gisteren over de vegetarische goulash die ik maakte van restjes en goodiebag ingrediënten. Mooi #antiwaste receptje met peulvruchten (altijd fijn in het internationale bonenjaar) dat in een handomdraai klaar is. Hierbij het beloofde recept, want ook voor dit geldt: #maakhetlekkerzelf! Het is duidelijk dat jullie dit recept graag willen hebben, want ik ontving berichtjes allerlei en werd er zelfs in de winkel op aangesproken ;-) Tof! Leef je uit:

Recept vegetarische goulash met een Larisse twist


Ingrediënten voor ca. 2 liter soep / 4 personen:
3 eetlepels olijfolie
5 wortelen, geschrapt en in plakjes gesneden
4 stengels bleekselderij, in ringen gesneden
2 tenen knoflook, grof gehakt

1 klein blikje tomaten puree (70 gram)
1 theelepel paprikapoeder (eventueel een halve theelepel pimentón)
1/2 theelepel gemberpoeder (djahé) of eventueel gemalen komijn (djinten) naar smaak
6 trostomaten, in stukjes gesneden
200 gram (geweekte) linzen (ik gebruikte de handige zak van Hak uit de goodiebag)
ca. 1 1/2 liter groentebouillon (heet)
sap van 1 limoen


Hak heeft handige verpakkingen met
peulvruchten, ready to use.
Verkrijgbaar in de supermarkt.


Bereiding:
Verwarm olijfolie in de soeppan en voeg hier de wortel, bleekselderij en knoflook aan toe. Roer het geheel goed en bak het in een minuut of 5 glazig terwijl je regelmatig roert.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en specerijen toe en roer het geheel goed door.
Voeg dan de trostomaten en linzen toe, roer eenmaal goed door en voeg de hete bouillon toe.
Laat de soep nu 20-30 minuten (zachtjes) koken met het deksel bijna gesloten.
Voeg het limoensap toe en roer de soep goed door.
Proef op de soep op smaak is en voeg zo nodig nog wat peper, zout of extra limoensap toe.
Serveer de soep met platbrood of krokant gebakken bloemtortilla's (die bak je in oven of droge koekenpan).


Geniet!

Culinaire groet,
x Larisse

*** Super leuk als je van mijn blogs geniet! Maar vergeet niet: op alle teksten, recepten, culitips en beelden berust auteursrecht (soms ook van anderen) en is merkrechtbescherming Larisse® van toepassing! Wil je naar een recept, tip of beeld verwijzen, vraag het dan even! Producten in de goodiebag werden kosteloos beschikbaar gesteld. Het is mijn eigen keuze of ik hier iets over schrijf of vertel. ***

Geen opmerkingen:

Een reactie posten