Super snelle appeltaartjes © |
Soms heb je zin in iets lekkers bij de koffie, maar wil je er niet uren voor in de keuken staan. Deze super snelle appeltaartjes zijn dan echt een uitkomst! Ze zijn ook ideaal voor een supersnel dessert of onverwachte gasten. De super snelle appeltaartjes zijn echt zó gemaakt. Gebruik glutenvrije maïs wraps voor een glutenvrije variant en varieer door appel te vervangen door een ander soort (stevig) fruit als peer of perzik. Combineer het bijvoorbeeld met bosbessen.
Appeltaartjes voor iedereen © |
Recept: Supersnelle appeltaartjes
Ingrediënten per 2
taartjes:
1 appel
1 eetlepel (liefst huisgemaakte) vanillesuiker
¼ - ½ theelepel kaneel
1 eetlepel honing
2 wraps (bloemtortilla's of maistortilla's)
25 gram boter (eventueel plantaardige margarine voor een koemelkvrije bereiding)
optioneel: 1 eetlepel sour cream, het zest (= geraspte schoongeboende schil) van een sinaasappel of citroen
Huisgemaakte vanillesuiker © |
Bereiding:
Verwarm de oven bijtijds
voor op 180°C.
Meng de vanillesuiker met
de kaneel.
Schil de appel, verwijder
het klokhuis en snijd de appel klein. Meng de appel vervolgens met de honing en
een deel van het suikermengsel. Voeg naar wens een eetlepel sour cream toe.
Vul de wraps met het
appelmengsel. Sla de zijkanten over de vulling en rol de wraps op. Leg ze
vervolgens in een ovenschaal.
Smelt de boter (of
margarine) en kwast de wraps hiermee in.
Bestrooi de wraps tot
slot met het resterende deel van de kaneelsuiker.
Bak de ‘appeltaartjes’ in ca. 10 - 15 minuten goudbruin.
Bak de ‘appeltaartjes’ in ca. 10 - 15 minuten goudbruin.
Die zijn zó op! © |
Variatietip:
Liever geen appel? Gebruik gerust ander fruit of kies fruit uit het seizoen. Denk aan
perziken, abrikozen, pruimen, peren of zelfs bosbessen en bramen. Een
combinatie kan natuurlijk ook. Ook gedroogde vruchten en noten zijn heerlijk als vulling.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten