Datum:
3 December, 2012
Lieve
mensen,
Als
Sint de schoentjes vult bij de haard,
Dan komt hij altijd met zijn paard.
En de kindjes, ja die weten dat.
Die Americo, die lust wel wat.
Bij de schoentjes vindt hij van suikerklontjes tot bossen peen
En ouders maar denken : “waar moet ik toch met die wortels heen?”
Daarom speciaal dit jaar een cadeau waar u écht wat aan hebt:
Voor al die bossen peen, een heerlijk recept!
Natuurlijk allergeenvrij en reuze fijn,
Met nog een heerlijk product van dit seizoen, namelijk de mandarijn!
Om van te smullen en goed voor het lijf,
Maar ook eenvoudig te maken, dat staat buiten kijf!
De wortels bereidt u, zoals gewoon
U schrapt ze eenvoudig een beetje schoon.
Van het groen laat u een klein stukje zitten,
Dat staat zo leuk, als u de wortels gaat verhitten.
U kunt de wortels nu eerst een paar minuten blancheren,
Zonder kan natuurlijk ook, u kunt beide methoden uitproberen
Voor dit gerecht gebruikt u, als het kan,
Een wat diepere, bijvoorbeeld een hapjes pan.
Leg de wortels hier in, u hoeft ze niet kleiner te snijden,
het is wel zo mooi om ze in het geheel te bereiden.
De mandarijnen perst u uit, maar eerst raspt u de schil.
(U kunt ze natuurlijk ook eerst wassen, als u dat wil.)
Het sap en de rasp gaat over de penen,
met een schepje suiker of rijststroop voor de suikervrije genen.
Zorg dat de worteltjes wel precies goed ‘onder staan’
Met de deksel net niet gesloten, bereid het rustig aan.
Nu op een zacht vuurtje nét aan koken of eigenlijk blancheren,
zo kunnen de peentjes heerlijk glaceren.
Varieer met een scheutje cointreau , wat gember of een pijpje kaneel
maar hou het puur en eerlijk, dit recept gebruikt niet veel
Nog een vleesje erbij, bijvoorbeeld kerstkonijn of haas,
Eet lekker! En liefs van …
Dan komt hij altijd met zijn paard.
En de kindjes, ja die weten dat.
Die Americo, die lust wel wat.
Bij de schoentjes vindt hij van suikerklontjes tot bossen peen
En ouders maar denken : “waar moet ik toch met die wortels heen?”
Daarom speciaal dit jaar een cadeau waar u écht wat aan hebt:
Voor al die bossen peen, een heerlijk recept!
Natuurlijk allergeenvrij en reuze fijn,
Met nog een heerlijk product van dit seizoen, namelijk de mandarijn!
Om van te smullen en goed voor het lijf,
Maar ook eenvoudig te maken, dat staat buiten kijf!
De wortels bereidt u, zoals gewoon
U schrapt ze eenvoudig een beetje schoon.
Van het groen laat u een klein stukje zitten,
Dat staat zo leuk, als u de wortels gaat verhitten.
U kunt de wortels nu eerst een paar minuten blancheren,
Zonder kan natuurlijk ook, u kunt beide methoden uitproberen
Voor dit gerecht gebruikt u, als het kan,
Een wat diepere, bijvoorbeeld een hapjes pan.
Leg de wortels hier in, u hoeft ze niet kleiner te snijden,
het is wel zo mooi om ze in het geheel te bereiden.
De mandarijnen perst u uit, maar eerst raspt u de schil.
(U kunt ze natuurlijk ook eerst wassen, als u dat wil.)
Het sap en de rasp gaat over de penen,
met een schepje suiker of rijststroop voor de suikervrije genen.
Zorg dat de worteltjes wel precies goed ‘onder staan’
Met de deksel net niet gesloten, bereid het rustig aan.
Nu op een zacht vuurtje nét aan koken of eigenlijk blancheren,
zo kunnen de peentjes heerlijk glaceren.
Varieer met een scheutje cointreau , wat gember of een pijpje kaneel
maar hou het puur en eerlijk, dit recept gebruikt niet veel
Nog een vleesje erbij, bijvoorbeeld kerstkonijn of haas,
Eet lekker! En liefs van …
Sinterklaas!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten