Rauwe kip © |
Een rauwe kip moet je met zorg behandelen. Met aandacht voor
hygiëne, attentie voor haar rauwe kwetsbaarheid en liefde voor haar culinaire mogelijkheden.
Wie een beetje tender, love & care investeert in een mooie vogel, krijgt er een
hoop culinair genot voor terug. Genietend van een kluifje bij de borrel tot een
diner hoen voor je lief wordt het aangenaam duidelijk hoe culinair veelzijdig
dit pluimvee is.
Over hoe je de perfecte kip bereidt, heeft een ieder
natuurlijk zo zijn of haar eigen idee. Ik
deelde reeds een paar van mijn favoriete bereidingen. Maar met een kippeke
kun je alle kanten op en dat ook eigenlijk wel op elk denkbaar eetmoment. Een
hele kip, een halve kip, een poot, een vleugel of liever een borst, de kip
biedt voor elk wat wils. Je kunt er kookboeken mee vullen! Ik ontdekte een
uniek boek! Must-have voor de kippenliefhebber, de vrouw aan het spit, de man
achter de pan en een briljant (Valentijn) cadeau voor je lief!
Kip en Mes uit 'Vijftig tinten kip' © Lannoo |
“De cognac is absoluut
geen goed idee. Maar het is tijd om te feesten – ik toost op de
spreekwoordelijke stok in het hoenderhok, op een nieuw leven in de grote
wereld! Ik wil met mijn veren pronken. Voor ik het weet, is hij er, mijn Meneer
Mes. Hij heeft de gewoonte om tevoorschijn te komen wanneer ik me kwetsbaar en
rauw voel.”
In Vijftig tinten kip (en ja, dat is beslist geïnspireerd
door 50 tinten grijs) laat de chef (‘Mes’) een jong scharrel kipje met vrije
uitloop werkelijk alle hoeken van de keuken zien. Het resultaat is een
dolkomisch kook- slash verhalenboek
dat vijftig verrukkelijke kip-recepten combineert met pikante vertellingen door
Miss Chicken herself. Zelden heb ik zo kostelijk gelachen om een kookboek. Must-read
(& -cook) voor wie denkt dat een kip niet sexy is. Erotische verhalen en
prikkelende recepten wisselen elkaar in rap tempo af. Je blijft lezen. Je wilt
proeven.
Vijftig tinten kip cover © Lannoo |
Kip en Mes zijn aan elkaar gewaagd. Terwijl zij haar dijen
spreidt, haar vleugels samentrekt en haar sappen laat vloeien, doet hij haar huid
gloeien, laat zijn hongerige blik over haar naakte lijf dwalen en geeft zijn
culinaire fantasieën de vrije (uit)loop. Vijftig
tinten kip staat garant voor humoristische avonden rond (of soms misschien
zelfs onder) de eettafel terwijl het een doodgewoon hoentje omtovert in
pornografisch pluimvee waarbij ondertussen het water je in de mond loopt. Voor
wie niet bang is om een vogeltje onder handen te nemen, graag wat opbindt en met
genoegen zijn tanden in een sappig dijtje zet. En voor wie op zoek is naar het
ideale cadeau voor de man (of Valentijn). Ik verklap niets meer, gewoon kopen
dat boek!
Titel: Vijftig tinten kip
Auteur: F.L. Fowler (pseudoniem)
Aantal pagina's: 162
Uitvoering: gebonden
ISBN: 978 94 014 2292 5
Prijs: €19,99
Uitgever: Lannoo
Auteur: F.L. Fowler (pseudoniem)
Aantal pagina's: 162
Uitvoering: gebonden
ISBN: 978 94 014 2292 5
Prijs: €19,99
Uitgever: Lannoo
Gespreid kippetje © |
Ik beloofde mijn favoriete Buffalo inspired recept voor de ultieme chickenwings (of pootjes)
met blue cheese dip. Bij deze!
Buffalo style chickenwings met blue cheese dip
Ingrediënten:
kippenvleugels, -kluifjes of –poten
marinade naar wens: combineer specerijen met wat olijfolie en eventueel andere smaakmakers, bijvoorbeeld gerookte paprikapoeder of chili met een vleugje tabasco
cider azijn
blauwe kaas
sour cream (zure room)
mayonaise
kippenvleugels, -kluifjes of –poten
marinade naar wens: combineer specerijen met wat olijfolie en eventueel andere smaakmakers, bijvoorbeeld gerookte paprikapoeder of chili met een vleugje tabasco
cider azijn
blauwe kaas
sour cream (zure room)
mayonaise
Bereiding:
Marineer de kip een half uurtje in een marinade naar wens.
Bestrijk de kip vlak voor het bereiden met cider azijn. Ik beloof je, daar wordt ze verrukkelijk van!
Bereid de kip vervolgens op je eigen wijze gaar: in de oven (180-200°C), op de grill of in de frituur (olie 190°C).
Meng ondertussen de blauwe kaas, sour cream en mayonaise tot een smeuïg geheel. Kies je eigen verhoudingen. Dol op blauwe kaas, hanteer dan een verhouding van 4:2:1. Liever een wat zachtere dip? Kies dan voor 2:2:1.
Serveer de hete kippetjes met de verkoelende dip.
Marineer de kip een half uurtje in een marinade naar wens.
Bestrijk de kip vlak voor het bereiden met cider azijn. Ik beloof je, daar wordt ze verrukkelijk van!
Bereid de kip vervolgens op je eigen wijze gaar: in de oven (180-200°C), op de grill of in de frituur (olie 190°C).
Meng ondertussen de blauwe kaas, sour cream en mayonaise tot een smeuïg geheel. Kies je eigen verhoudingen. Dol op blauwe kaas, hanteer dan een verhouding van 4:2:1. Liever een wat zachtere dip? Kies dan voor 2:2:1.
Serveer de hete kippetjes met de verkoelende dip.
Geniet!
(en nooit met mate ;-)
(en nooit met mate ;-)
Culinaire groet,
X Larisse
X Larisse
***Super leuk als je van mijn recepten geniet! Maar vergeet
niet: op alle teksten, recepten, culitips en beelden berust auteursrecht en is
merkrechtbescherming Larisse® van toepassing! Van Vijftig tinten kip ontving ik een recensie exemplaar. Deze recensie
bevat puur mijn persoonlijke mening van dit verrukkelijke boek.***
Geen opmerkingen:
Een reactie posten