woensdag 10 juni 2015

Gazpacho


Gazpacho van Hollandse aardbei © Sterren van de hemel

Er is werkelijk geen soep die ik met warm weer liever serveer dan een heerlijke huisgemaakte gazpacho! In mijn (nieuwe) kookboek 'Sterren van de hemel' vind je maar liefst drie van mijn favoriete gazpacho recepten. Maak extra veel, dan geniet je er de volgende dag bij de lunch nog eens van!

Serveer je de gazpacho bij de maaltijd, dien het dan op in een kom waar je (een deel van) de ingrediënten fijngesneden als garnituur over heen strooit.


Gazpacho en vaso met garnituur ©

Koel de gazpacho goed, ijskoud smaakt hij heerlijk. Schenk de volgende dag een groot glas bij de lunch, dan doen ze in Andalusië ook. Sterker nog, wie daar gaat lunchen en een gazpacho bestelt, krijgt steevast de vraag: ¿En vaso? wat betekent: 'in een glas' geserveerd. Heerlijk! En echt een aanrader op deze warme dag en hetere dagen nog in het vooruitzicht.

Zomers genot ©
In 'Sterren van de hemel' vind je recepten voor aardbeien gazpacho, kersen gazpacho en een verrassende gazpacho van gegrilde watermeloen. Experimenteer ook eens met kleuren! Een gazpacho van gele tomaten, gele puntpaprika en een vleugje citroen, smaakt ook fantastisch!

Ingrediënten gele gazpacho

Geniet!

Culinaire groet,
x Larisse

*** Super leuk als je van mijn blogs geniet! Maar vergeet niet: op alle teksten, recepten, culitips en beelden berust auteursrecht en is merkrechtbescherming Larisse® van toepassing! Wil je naar een recept, tip of beeld verwijzen, vraag het dan even! ***

Geen opmerkingen:

Een reactie posten