woensdag 22 april 2015

Mijn ultieme anti-plak pasta culitip

De ultieme anti plak pasta tip ©

Ken je dat, dat wanneer je gekookte pasta na het afgieten even laat staan, het soms de neiging heeft om aan elkaar te plakken? Natuurlijk, er zijn dingen die je kunt doen om dit te voorkomen:

* de pasta goed spoelen na het afgieten bijvoorbeeld
   of
* een scheutje olijfolie of avocado toevoegen na het afgieten en dan even goed
   omscheppen
   (of met gesloten deksel schudden).


Maar stel, je bent druk, doet honderd en één dingen tegelijk en hebt na het afgieten de pasta even niet de aandacht kunnen geven die je had gewild. En nu plakt de boel aan elkaar en lijkt er geen redden meer aan.

Niet getreurd! Er is een hele simpele oplossing. Heus!

Dit is wat je doet:

Breng een liter water aan de kook.
Stort de pasta in een vergiet. Gewoon de hele klomp in één keer.
Nu nog even schudden en....
Giet vervolgens het kokende water over de pasta. Zorg dat je echt even over het hele vergiet water uitgiet.

TADAAA! De pasta is weer heerlijk los (en ook weer lekker warm) en je kunt nu de pasta verder bereiden zoals je van plan was.


Pasta salade ©


Deze leuke tip werkt bij alle soorten pasta en ook bij pasta die je na het koken bijvoorbeeld een nachtje in de koelkast bewaart. Om de volgende dag door een lekkere salade te doen bijvoorbeeld. 

Be inspired! 

Culinaire groet,
x Larisse



***Super leuk als je van mijn recepten geniet! Maar vergeet niet: op alle teksten, recepten, culitips en beelden berust auteursrecht en is merkrechtbescherming Larisse® van toepassing!***

Geen opmerkingen:

Een reactie posten