woensdag 21 september 2016

Radio Culinair - een inspirerend avontuur


‘Radio Culinair’, een initiatief van culinair inspirator Larisse van der Haar-Buijze (www.larisse.nl) en virtuoos radiopresentator Cor Vermeulen, weet sedert begin 2014 wekelijks vele luisteraars te bereiken en te inspireren. ‘Radio Culinair’ is als culinair radioprogramma uitgegroeid tot een begrip en is niet meer weg te denken uit de (digitale) ether. Het programma zit boordevol culinaire weetjes, tips, achtergrondverhalen, recepten en inspiratie.


 


In de wekelijkse uitzendingen nemen ervaringsdeskundigen en uiteenlopende (food) specialisten live plaats aan de culinaire tafel in de studio om hun passie en wetenschap met luisteraars te delen. Larisse en Cor brengen culinaire ondernemers en liefhebbers van eten samen en maken op bevlogen wijze onderwerpen bespreekbaar die (te) vaak door andere radioprogramma’s buiten beschouwing worden gelaten. Mede daardoor heeft ‘Radio Culinair’ in de afgelopen jaren een ongekende en explosieve groei doorgemaakt, zowel in (landelijk!) bereik en aantal luisteraars, als in professionaliteit. 



Dat betekent echter ook dat de tijd daar is om een stap te zetten naar een omroep waarbij de missie van ‘Radio Culinair’ (luisteraars culinair inspireren en informeren zodat zij zelf de voor hen juiste keuzes t.a.v. voeding kunnen maken) onverminderd en onbeperkt centraal mag (blijven) staan en ‘Radio Culinair’ zich in een professionele omgeving verder mag en kan ontwikkelen. De stap naar een nieuwe toekomst betekent echter ook dat ‘Radio Culinair’ afscheid neemt van de huidige omroep.

Namens het hele team van ‘Radio Culinair’ danken wij de gewaardeerde collega’s bij RTV Betuwe, de vele gasten die wij mochten ontvangen en die belangeloos hun tijd, kennis en ervaring wilden delen en tot slot jullie: onze tienduizenden luisteraars. Zonder jullie is ‘Radio Culinair’ nergens!  Om sterker, beter en nóg inspirerender bij jullie terug te komen, is ‘Radio Culinair’ eventjes ‘off air’. Maar niet getreurd, ‘Radio Culinair’ wordt vervolgd! Hoe, wat, waar en wanneer, dat blijft nog even een verrassing. In de tussentijd luister je via www.larisse.nl de fijnste afleveringen gewoon terug, wanneer het jou uitkomt.

 


Culinaire groet,

Larisse & Cor en het team van Radio Culinair